طور کلی ساختمانها در ایین نامه زلزله ایران به دو دسته ساختمانهای منظم و نا منظم تقسیم میشوند .و بررسی منظم بودن ساختمان به دو حالت منظم بودن در نما و منظم بودن در ارتفاع قابل بررسی میباشد.
طبق ایین نامه ساختمانهای نامنظم بالای 5 طبقه باید تحلیل دینامیکی در مقابل زلزله محاسبه شوند اما لازم به ذکر است که میتوان تمام ساختمانهای منظم و نامنظم را مورد تحلیل دینامیکی قرار داد .
باید گفت که مقایسه بین تحلیل های دینامیکی و استاتیکی سازه ها در مقابل زلزله تنها در ساختمانهای نامنظم در ارتفاع تفاوت زیادی از خود نشان میدهند و در مورد ساختمانهای نامنظم در پلان تفاوت اندکی دارند . معمولا یا اکثرا نتایج حاصل از تحلیل دینامیکی کمتر از تحلیل استاتیکی ساختمان در برابر زلزله میباشد
که طبق ایین نامه باید دو نتایج مورد تعدیل قرار گیرندو مقادیر ان اصلاح شود و مقادیر اصلاح شده برش پایه به عنوان برش پایه زلزله ساختمان مورد محاسبه قرار گیرد.
روش تحلیل دینامیکی ساختمان به طور دستی بسیار مشکل و زمان بر بوده که اکنون با استفاده از نرم افزار های کامپیوتری به سرعت بالا و دقت مناسب مورد محاسبه قرار میگیرد.
تحلیل دینامیکی سازه در برابر زلزله را می توان به دو روش تحلیل طیفی سازه و تحلیل تاریخچه ی زمانی سازه مورد محاسبه قرار گیرد که در تحلیل طیفی رفتار و تلاشهای درونی ساختمان در برابر طیف پاسخ مبنای ساختمان مورد بررسی قرار میگیرد
که این طیف پاسخ بر اساس ایین نامه ویا مطالعات زمین شناسی منطقه تعیین و ترسیم میشوند که کافی است ما ان طیف پاسخ را به نرم sap معرفی نماییم و طیف مزبور را در جهت های مورد نظر به سازه وارد نماییم لازم به ذکر است یا ETABS افزار کامپیوتری که در نرم افزار باید به ضریب مقیاس اعمال شده دقت نمود به عنوان مثال برای واحد انتخابی کیلوگرم – متر ضریب مقیاس تقریبی 0.5 و برای واحد کیلوگرم – سانتی متر ضریب مقیاس50 را قرار داد و ضریب مقیاس طیف با واحد طول انتخابی ارتباط داشته و قبلا محاسبه میشود .
در حالت تاریخچه زمانی نیز باید مدل واقعی زلزله یا مدل نیروی متناوب وارده بر ساختمان را به برنامه معرفی نمود و نرم افزار با انتگرال گیری لحظه به لحظه که تعداد انتگرال گیری را ما در نرم افزار مشخص می کنیم در این حالت نیز باید به واحد طول
انتخابی و مقدار ضریب مقیاس دقت نمود.
طبق ایین نامه تمام ساختمانهای منظم یا نا منظم را میتوان مورد تحلیل دینامیکی قرار داد ولی ساختمانهای منظم با ارتفاع کمتر از 50 متر و ساختمانهای نا منظم تا 5 طبقه و کمتر از 18 متر ارتفاع را میتوان مورد تحلیل استاتیکی قرار داد .
به هر حال تمام ساختمانها را که مورد تحلیل دینامیکی قرار میگیرد باید دوباره مورد تحلیل استاتیکی قرار گیرد و برش پایه بدست امده از دو تحلیل مورد اصلاح قرار گرفته وبرش پایه
اصلاح شده همان برش پایه زلزله اصلی در نظر گرفته میشود.






نظرات شما عزیزان:
.: Weblog Themes By Pichak :.